Historiaa Merkkihenkilöitä Kartta Nähtävyyksiä Vuoksenranta museossa Vuoksenrannan verkkolöytö
 
 

Nähtävyyksiä

Korpilahden verkkolöytöpaikka

Korpilahden verkkolöytö on yksi Suomen kaikkien aikojen kuuluisimmista arkeologisista löydöistä. Paikalta on löytynyt luuesineitä, kivikirveitä sekä pajunniinestä kudotun verkon jäänteet ja verkkoon kuuluneita kaarnakohoja. Uusimpien ajoitusten mukaan verkkolöytö on noin 10 300 vuotta vanha.

Suurisuo

Suurisuo on laaja suoalue, joka sijaitsee entisen Vuoksenrannan kirkonkylästä itään. Suo on merkittävä luontokohde ja se on ehdolla luonnonsuojelualueeksi. Suurin osa suosta on säilynyt luonnontilassa.

Vuoksenrannan kirkko

Vuoksenrannan kirkko on harvoja nykyään pystyssä olevia suomalaiskirkkoja. Se on pitkäkirkko, jonka toisessa päässä on sakaristo, ja toisessa päässä matalahko torni, jossa oli kaksi kirkonkelloa. Alttaritaulun paikalla oli kookas risti.

Virkinselän luonnonsuojelualue

Virkinselän luonnonsuojelualueeseen kuuluvat Virkinselän järvet ranta-alueineen. Järvet ovat matalia ja niissä on paljon kalliosaaria ja luotoja. Keväisin ja syksyisin muuttolinnut pysähtyvät järville.

Äyräpään ja Vuoksenrannan pitäjien rajakyltit

Vuoksenrannan ja Äyräpään pitäjien rajakyltit ovat edelleen pystyssä entisten kuntien rajalla Vuoksenrannan kirkolta etelään Kaskiselän kylän eteläpuolella.

Sintolan kivikautinen asuinpaikka

Sintolan kivikautisella asuinpaikalla oli kaivaukset jatkosodan torjuntataistelujen aikana elokuussa 1944. Kaivaukset tehtiin erittäin epäsuotuisissa olosuhteissa tykistökeskitysten ja ilmapommitusten välissä, mutta siihen nähden löytöaineisto oli runsas. Tutkimusten perusteella paikalla oli asuttu noin 4500-3400  eKr. välisenä aikana.

 

Lähde: http://www.lahdenmuseot.fi/kulttuurireitti/vuoksenranta

© Vuoksenranta seura 2011-2024 Powered by NettiSite